Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Защо трябва да се събира Фонд Ремонт като Етажната собственост получава наеми от общите части

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(0 гласа)
Защо трябва да се събира Фонд Ремонт като Етажната собственост получава наеми от общите части Защо трябва да се събира Фонд Ремонт като Етажната собственост получава наеми от общите части Internet

При много Етажни собствености се допуска кардиналаната грешка да не се приеме от Общото събрание решение за учредяване на Фонд Ремонт, тъй като Етажната собственост получава наем от отдаване на Общи помещения, покривно пространство за антени на оператори или предоставя друг тип сервитут, за който е овъзмездена. Управителният съвет допуска, че тези приходи са в полза на Етажната собственост, но всъщност това допускане е огромната грешка, която може да струва скъпо на Управителния съвет, защото води до грубо погазване на законите! С настоящата услуга ще Ви помогнем да направите необходимите корекции.

Ако сте домоуправител или член на контролен съвет на подобна Етажна собственост е необходимо да вземете светкавични мерки за корегиране на състояние, при което Етажната собственост получава наеми и управителният съвет ги разходва по негово осмотрение било то за поддръжка или основен ремонт на Етажната собственост.

Най-важното в случая е, че управителният съвет носи отговорност за обсебване на чужди финансови средства по Наказателния кодекс. Освен това всеки собственик може да предяви иск срещу Домоуправителя солидарно с членовете на Управителния съвет, за своя дял върху наема, дължим с полагаемата се законова лихва съгласно чл. 30 от Закона за собствеността, тъй като Домоуправителят и управителния съвет са отговорни за задържането на съответните суми с техните решения.

Държим да напомним, че Етажната собственост има право на вноските определени по силата на чл. 6 ал.1 т.9 и 10 от ЗУЕС, които касаят поддръжката и управлението на Етажната собственост и събирането на Фонд Ремонт и обновление.Съгласно чл.50 от ЗУЕС, учредяването на Фонд Ремонт е задължително, както и има минимална законоопределена месечна вноска за Фонда, дължима от всеки собственик.

Както по отношение на извършване на ремонти, така и по отношение на евентуални ползи от общите части, чл. 30 от Закона за собствеността е пределно ясен и определя разпределението да става пропорционално на притежаваните идеални части.

Фокусът на настоящата услуга е съдействие на Домоуправителя и управителния съвет по правилното регламентиране на приходите от наем и тяхното коректно разпределение между собствениците. Услугата предвижда и пълен анализ на ситуацията с наемите в Етажната собственост, с цел препоръки за справедливи решения, които трябва да се приемат със задна дата.

 

След предоставяне на информация за:

  1. Получавания наем от Етажната собственост - от кога и в какъв размер;

  2. Гласуваните вноски за поддръжка и управление и Фонд Ремонт - ако има такива;

  3. Финансов отчет за последните 5 години  или за периода на получаване на наема - ако има такъв;

  4. Бюджет за поддръжка и управление на Етажната собственост - ако има такъв;

  5. При липса на бюджет, извършените разходи през последните години по видове, както и броя на собственици, ползватели и обитатели, както и домашни любимци, подлежащи на извеждане;

  6. Извършените ремонти през последните години по вид и стойност;

  7. Наличността от ликвидни средства по каса и банкови сметки;

 

Можем да Ви предоставим списък от задължителни и препоръчителни действия, с които можете да корегирате допуснатите сериозни закононарушения, както и да докажете че допуснатите грешки не са умишлени, а се дължат на допуснати пропуски.

След заявяване на услугата, очакваме да ни изпратите по имейл, в отговор на потвърждението на поръчката, изискуемата информация.

При липса на съществена информация от изброената, може да се окаже, че сме в невъзможност за предоставяне на услугата. В тези случаи, можем да Ви предложим допълнителни услуги, с които да Ви съдейставаме или Ви връщаме стойността на заявената услуга.

 

SKU why-founds-when-loan
Brand Универсум В ЕООД
90.00

Тези продукти също може да представляват интерес за Вас.

Прочетена 1047 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  •  
    Био Акациев пчелен мед от производител