Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Инструмент за изчисление на еднократна вноска за Фонд Ремонти при недостатъчен бюджет за Ремонт съгласно ЗУЕС

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(2 гласа)
Инструмент за изчисление на еднократна вноска за Фонд Ремонти при недостатъчен бюджет за Ремонт съгласно ЗУЕС Инструмент за изчисление на еднократна вноска за Фонд Ремонти при недостатъчен бюджет за Ремонт съгласно ЗУЕС Универсум В ЕООД

Видео

Инструмент за изчисление на еднократна вноска за Фонд Ремонти при недостатъчен бюджет за Ремонт Универсум В ЕООД

При аварийни или спешни ситуации и при липса на достатъчно натрупани средства във Фонд Ремонт,  се налага събиране на средства за Фонд Ремонт в точно определен размер, извън гласуваните и дължими по закон ежемесечни вноски.

Разпределението на необходимия бюджет не се извършва на брой обитатели или пропорционално на брой апаратаменти, или в зависимост на ползватели или неползватели на съответната обща част за ремонтиране, а от всички собственици, съобразно идеалните части, които притежават.

Такъв тип допълнителни вноски за Фонд Ремонти се определят с взето решение на легитимно проведено Общо събрание, от което би следвало да имате заверен препис от протокола, за да сте сигурни какво плащате и защо го плащате!

В протокола би следвало да се представи отчет за актуалната наличност на Фонд Ремонти, да се представят оферти за извършването на евентуалния неотложен ремонт и да бъде определен недостига във Фонд Ремонт, който следва да бъде събран от собствениците. 

Създали сме инструмент, чрез който касиерите в Етажните собствености, както и всеки желаещ да провери техните изчисления, ще могат с лекота да определят вноската за Фонд Ремонт и обновление за всеки собственик въз основа на взетото решение от Общото събрание.

Инструментът е с безплатен лиценз за всички Етажни собствености. За нуждите на лицензирането е необходимо да се направи поръчка. При пускане на поръчка, когато инструмента ще се ползва от физическо лице - член на контролен или управителен съвет, като количество можете да запишете 1.

При ползване от професионални домоуправители, е необходимо като количество да се въведе точната бройка на етажните собствености, за които ще се ползва инструмента, за да се заяви необходимата бройка лицензи.

Извършваме ревизии и на Етажни собствености, управлявани от професионални домоуправители и при констатиране на ползване на инструмента без лиценз, ще си потърсим правата чрез компетентните органи. 

За да го изтеглите е необходимо задължетелно да направите поръчка през сайта.

Инструментът съдържа следните колони:

  1. ап
  2. Име - Собственик на идеалните части
  3. Идеални части по документи
  4. Дял
  5. Вноска
  6. Бюджет - Определен размер на Фонд Ремонт за събиране

 

Можете да променяте колоните от 1 до 3, както и зеленото поле за попълване на размера на фонд ремонт.

Не носим отговорност за неверни изчисления, поради промени от Ваша страна в изчислителните полета или промени във връзка с неправилна манипулация на данните.

При съмнения относно ползването на инструмента, винаги можете да се обърнете към нас, за да направим необходимото изчисление по предоставени от Вас данни!

SKU general-apport
Brand Универсум В ЕООД
0.00

Тези продукти също може да представляват интерес за Вас.

Прочетена 5272 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  •