Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Инструмент за изчисление на минималната месечна вноска за Фонд Ремонти съгласно ЗУЕС Избрана

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(3 гласа)
Инструмент за изчисление на минималната месечна вноска за Фонд Ремонти съгласно ЗУЕС Инструмент за изчисление на минималната месечна вноска за Фонд Ремонти съгласно ЗУЕС Универсум В ЕООД

Видео

Инструмент за изчисление на минималната месечна вноска за Фонд Ремонти съгласно ЗУЕС Универсум В ЕООД

Един от основните проблеми на Етажните собственост в България е неизпълнението на чл.50 ал.2 т.1 за събиране на задължителни ежемесечни вноски за Фонд Ремонт.

Изискването е за ежемесечни вноски от собствениците в размер, определен с решение на общото събрание съобразно идеалните части на отделните собственици в общите части на етажната собственост, но не по-малко от един процент от минималната работна заплата за страната.

Така формулирано изискването в закона остава неразбрано за Етажните собствености и в много малко от тях, то се прилага коректно.

С цел изпълнението на изискването сме създали инструмент, който позволява бързото и лесно изчисление на минималните ежемесечни задължителни вноски за Фонд Ремонти. 

Инструментът е с безплатен лиценз за всички Етажни собствености. За нуждите на лицензирането е необходимо да се направи поръчка. При пускане на поръчка, когато инструмента ще се ползва от физическо лице - член на контролен или управителен съвет, като количество можете да запишете 1.

При ползване от професионални домоуправители, е необходимо като количество да се въведе точната бройка на етажните собствености, за които ще се ползва инструмента, за да се заяви необходимата бройка лицензи.

Извършваме ревизии и на Етажни собствености, управлявани от професионални домоуправители и при констатиране на ползване на инструмента без лиценз, ще си потърсим правата чрез компетентните органи. 

За да го изтеглите е необходимо задължетелно да направите поръчка през сайта.

Инструментът съдържа следните колони:

  1. ап
  2. Собственик на идеалните части
  3. Идеални части по документи
  4. Дял
  5. Мес. Фонд Ремонт лв
  6. МРЗ
  7. Изчислителни полета като минимален дял и 1% от МРЗ

 

Можете да променяте колоните от 1 до 3, както и зеленото поле за попълване на Минимална работна заплата /МРЗ/.

Не носим отговорност за неверни изчисления, поради промени от Ваша страна в изчислителните полета или промени във връзка с неправилна манипулация на данните.

При съмнения относно ползването на инструмента, винаги можете да се обърнете към нас, за да направим необходимото изчисление по предоставени от Вас данни!

SKU minimal-monthly-apport
Brand Универсум В ЕООД
0.00

Тези продукти също може да представляват интерес за Вас.

 

Прочетена 4950 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  •