Сряда, 09 Февруари 2022 07:43

Решение на Общото събрание на Етажната собственост относно комуникационното оборудване

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(0 гласа)
Решение на Общото събрание на Етажната собственост относно комуникационното оборудване Решение на Общото събрание на Етажната собственост относно комуникационното оборудване Универсум В ЕООД

Една от най-важните и първи стъпки при уреждането на въпроса с комуникационното оборудване е приемане на решение от Общото събрание, което регламентира изграждането и поддръжката на информационните трасета, както и правата и задълженията на всеки: от собственика, ползвател или обитател, който ползва съответната услуга, до съответния оператор, който я предоставя, гарантирайки нормален външен вид на общите части.

Решенията, които трябва да се вземат от Общото събрание са в няколко направления:

  1. Определяне на общи правила за изграждане и поддръжка на съобщителни мрежи в рамките на Етажната собственост. По този начин най-вероятно няма да има законова необходимост от свикване на Общо събрание за изграждането на всяка една отделна съобщителна мрежа до  всеки самостоятелен обект в рамките на Етажната собственост;

  2. Определяне на срок за адаптиране на изградените мрежи, спрямо приетите правила;

  3. Приемане на решение за премахване на неизползвани съобщителни мрежи или такива, които не отговарят на изискванията на Етажната собственост след определения срок.

  4. Приемане на решение за поемане на разходите по премахване на съобщителни мрежи и възстановяване на предишното състояние на Етажната собственост от ползвателя на съответната услуга, която не отговаря на изискванията на Етажната собственост;

  5. Определяне на начин на уведомяване на операторите за предходните решения;

Изчерпателен пример на решения на Общо събрание относно изграждането на съобщителни мрежи в рамките на Етажната собственост, можете да получите като заявите изтеглянето на подготвения от нас файл в MS Word, който съдържа част от протокол от проведено Общо събрание, на което се взимат необходимите решения и понастоящем комуникационните кутии са премахнати от Общите части с изключение на мазето, съгласно взетите решения.

Файлът е от 4 страници, напълно съобразен с действащото законодателство по отношение изграждането на съобщителни мрежи, както и по отношение прилагане на ЗУЕС относно таксите за поддръжка и управление на Етажната собственост.

Можете да ползвате файла за нуждите само на 1 Етажна собственост! При създаването на поръчката, адресът на доставка, трябва да отговаря на адреса на Етажната собственост, за която ще се приложи файла. Моля не забравяйте, че извършваме и ревизии по дейността на Етажните собствености, където детайлно се запознаваме с протоколите от Общи събрания!

Можете да променяте, добавяте или адаптирате елементи от решенията, съгласно конкретните потребности на Вашата Етажна собственост.

При промени по предоставените решения, не можем да гарантираме, че те отговарят напълно на законовите разпоредби, както и че ще доведат със сигурност до премахване на комуникационното оборудване в Общите части извън мазето на Етажната собственост.

Решенията са адаптирани към Етажна собственост - вход от 8 етажен блок с 23 апартамента, със съществуващ съобщителен щранг за телефонните кабели на БТК, до които се прокарват и кабелите на останалите съобщителни мрежи.

След приемане на записаните решения от Общото събрание, в рамките на година и половина след това, съобщителния щранг беше почистен от ненужното окабеляване през годините, както и всички 20 комуникационни кутии налични по етажите бяха изцяло премахнати.

След потвърждение на поръчката Ви, файлът ще бъде изпратен на предоставения имейл. Освен това можете да изтегляте файла през сайта до 9 пъти в рамките на 21 дни!

SKU decision-about-communication-infrastructure
Brand Универсум В ЕООД
20.00

Прочетена 2169 пъти Последно променена в Сряда, 09 Февруари 2022 07:43

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.