Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Моля рециклирайте!

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(0 гласа)
Моля рециклирайте! Моля рециклирайте! Internet

Често след смяна на врати, прозорци, пощенски кутии и други в Етажната собственост, старите неща са напълно непотребни и биват изхвърлени в контейнерите, което едва ли е най-правилното.

В някои случаи ненужните за Вашата Етажна собственост могат да донесат за Етажната собственост известен приход, макар и с минимална стойност.

Следните неща сме виждали като приход в бюджетите на Етажните собствености:

  • Връщане на метални тръби от смяна на щрангове.

в случаите когато транспорта и хамалските услуги не струват повече от получената стойност е рентабилно.

Не забравяйте, че има фирми, които идват с техен транспорт и натоварват от място при по-големи количества, както е случая с тръбите.

При невъзможност Етажната собственост да получи доход от металните тръби, а дори се оказва че хамалските услуги и транспорта ще струват повече от получената сума, съществуват и наркокомуни, които са на самоиздръжка и с удоволствие ще дойдат и ще предадат на вторични суровини металните тръби вместо Вас и най-вероятно няма да Ви искат пари за услугата.

  • Стари и запазени дървени пощенски кутии.

Снимайте ги и пуснете обява в сайт за продажба на стари вещи. Има арт ателиета, които са намерили приложение за тези кутии и ще ги изкупят на минимална цена.

  • Стари врати и прозорци от стара дограма.

При наличие на стъкло в дограмата, моля свържете се с най-близкия стъклар. Той може да е заинтересован да изкупи на минимални цени стъклото от дограмата, вместо то да бъде натрошено до контейнерите, с цел да се освободи дървенията от стъклото, която да послужи за горене.

  • Почистване на мазета и общи части.

Освен от фирмите, извършващи почистване на мазета и общи части, не забравяйте да се свържете с наркокомуните. По принцип е напълно възможно да Ви предоставят по-добри оферти за услугата. Някои наркокомуни предоставят услуги по боядисване, ремонти и обновяване, с което също могат да Ви бъдат полезни.

Прочетена 3594 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.