Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Кой ще плаща комисиона на професионалния касиер?

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(0 гласа)
Кой ще плаща комисиона на професионалния касиер? Кой ще плаща комисиона на професионалния касиер? Internet

Ако евентуално Етажната собственост премине към услугите на професионален касиер, плащащите вноските ли ще трябва да плащат комисион на професионалния касиер?

Изцяло в правомощията на Общото събрание на Етажната собственост е определянето на дължимите вноски по ЗУЕС.

При приемане на бюджет за поддръжка и управление и вноска за поддръжка и управление от Общото събрание, в тях следва да са включени таксите и комисионите на професионалния касиер.

При организиране на събирането на вноските чрез професионален касиер, управителният съвет на Етажната собственост може да заложи дължимия комисион, събиран от професионалния касиер в плащаната вноска при професионалния касиер, като така няма да има значение за живущите дали плащат на каса при професионален домоуправител или на локален касиер от Етажната собственост.

В услугата по съдействие за преминаване към професионален касиер на Етажната собственост, извършваме необходимите изчисления, така че при извършване на вноски в полза на Етажната собственост чрез професионален касиер, дължимия комисион да бъде за сметка на Етажната собственост, а не за сметка на живущите, като така изцяло се спазват разпоредбите на ЗУЕС.

Прочетена 259 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  •