Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Поставихте ли енергоспестяващи крушки?

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(0 гласа)
Енергоспестяващите крушки на ИКЕА са с отлични резултати в общите части на входовете Енергоспестяващите крушки на ИКЕА са с отлични резултати в общите части на входовете ИКЕА

В много входове се разчита на обикновените крушки за осветление...

Основният мотив е... Ще изчезнат!... или Входа няма пари да си позволи от скъпите!

Проявете доверие към съкооператорите, пробвайте с една или няколко енергоспестяващи крушки. Изчакайте няколко месеца, за да видите дали крушката ще изчезне, дали крушката е устойчива и подходяща за общата употреба, както и да придобиете представа за евентуалния ефект върху сметката.

Защо енергоспестяващи крушки:

-Основната причина е екологията: Тези крушки са по-издържливи, което води до по-рядката им смяна, следователно до по-малко боклук. Освен това енергията, която консумират стига до 85% по-малко в сравнение с традиционните крушки.

 

Следващите причини са:

-по-ниска обща сметка за вход и асансьор,

-енергоспестяващите крушки са с гаранция поне от 2 години, което разпределя направения разход за енергоспестяващи крушки върху 2 години.

Неудобство при ползване на енергоспестяващите крушки е небходимостта от запазване на оригиналната опаковка на крушката, с цел уважаване на гаранцията. Неудобство е също и разкарването до магазина и замяната на дефектирали енергоспестяващи крушки, но това са необходими жертви в името на екологията.


Принципно въпросните неудобства не биха съществували, ако доставчикът на крушки е надежден и предлаганите енергоспестяващи крушки са качествени!

Констатации:

Наблюденията ни са, че във входовете, където има въведени в експлоатация енергоспестяващи крушки, сметката за ток на вход е едноцифрено число! /Входове от порядъка на 22-23 апартамента/. Сметката за ток на асансьор също бележи понижение! Освен това не е имало случай на открадната енергоспестяваща крушка! В повечето случаи енергоспестяващите крушки издържат през целия период на гаранцията и дори много повече! Това спестява огромни усилия по поддръжка на осветлението на общите части. Монтирането на енергоспестяващи крушки премахва необходимостта от инсталиране на скъпоструващи лампи със сензори за движение.

Прочетена 4905 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  •  
    Био Акациев пчелен мед от производител