Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Къде са парите на Етажната собственост?

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(0 гласа)

При условие, че се ползва професионален касиер, къде са парите на Етажната собственост и има ли Етажната собственост постоянен и лесен достъп до тях?

Изипей АД и epay.bg щом регистрирате акаунт в съответното потребителско ниво, предоставят на Ваше разположение платежен инструмент наречен микросметка.

За разлика от обикновената банкова сметка, където сумите са гарантирани от държавата, при микросметката сумите са застраховани до 100 000 лв, включително и срещу нерегламентиран достъп, довел до неправилно разпореждане със средствата.

Както банковите сметки и микросметките имат IBAN и преводът от микросметка, към която и да е банкова сметка е напълно възможен. Възможно е също превеждането на суми от банкова сметка към микросметка, използвайки нейния IBAN.

В зависимост от банката получател на средствата, цената на превода от микросметка към банкова сметка е между 0,40 лв и 0,80 лв.

С предоставената застраховка до 100 000 лв се счита за безопасно съхранението на средства в микросметка на Етажната собственост, освен ако някои търговски банки не предлагат атрактивни условия за лихви по депозити, с което да привличат заделяните средства за Фонд ремонт и обновление на Етажната собственост.

Освен преводи от и за микросметката, съхраняване на средствата като в разплащателна банкова сметка, с микросметката можете още:

  • да извършвате комунално плащане /ток, вода, парно, телефон/ само с въвеждане на съответния абонатен номер. Новите задължения ще ви излизат автоматично и с един клик ще можете да ги разплатите от наличността в микросметката.

  • да нареждате плащане на каса на изипей - достатъчно е да въведете имена по лична карта на получателя и неговото ЕГН или номер на лична карта, както и сумата, която следва да получи. Получателя може да си получи средствата на която и да е каса на Изипей АД срещу предоставяне на документ за самоличност.

  • да превеждате суми от и към друга микросметка

  • да плащате данък върху получавани наеми от Етажната собственост към бюджета

  • да плащате по банков път на доставчици на Етажната собственост, когато не желаят да им се плати на каса на Изипей АД

  • да изтеглите средства от микросметката, на която и да е каса на Изипей АД и да захраните локалната каса на Етажната собственост.

  • да преведете останалата наличност към друга банкова сметка.

  • да получите дебитна карта към микросметката, с която да теглите средства от всеки банкомат или да разплащате сметки на ПОС терминал при търговци.

Всички изброени дейности с микросметката се включват в отчетите за актуалното състояние на микросметката и съответно могат да се правят филтри по период. Още с влизането в интерфейса за управление на микросметката сте информирани за актуалната наличност, както и за последните извършени движения.

Във всеки един момент 24/24 часа в денонощието Етажната собственост може да извършва пълния набор от описани дейности по микросметката си и така да се разпорежда със средствата си, за което получава детайлен отчет.

Регистрацията в epay.bg и преминаване към съответното потребителско ниво, позволяващо ползването на микросметката е включено в услугата по Преминаване към професионален касиер.

Прочетена 187 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.