Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Извършване на ревизия от дистанция

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(0 гласа)
Извършване на ревизия от дистанция Извършване на ревизия от дистанция Универсум В ЕООД

В условията на епидемиологична обстановка, провокирана от COVID - 19, събирането на повече хора на едно място поставя в риск както извършващия ревизията, така и членовете на ревизионната комисия и управителния съвет, които присъстват.

На практика физическото присъствие на наш служител на място е за набавяне на необходимата основна информация за извършване на ревизията, както и придобиване на преки впечатления от Управителния и Контролния съвет на Етажната собственост.

Несъмнено прекият контакт способства за бързото и своевременно събиране на всички факти и обстоятелства, а неговата липса би довела до повече комуникация, по-голям обмен на информация, както и по-бавното му обработване.

Дистанционното извършване на ревизия предполага наличието на лице за контакт, което активно да ни съдейства за провеждането на ревизията:

  1. Лицето за контакт е необходимо да покани в писмен вид управителния съвет за предоставяне на изискуемите документи

  2. Лицето за контакт трябва да организира приемането и дигитализирането на изискуемата документация като се спазва хронологична последователност

  3. Лицето за контакт трябва да ни изпрати дигитализираната информация

  4. Лицето за контакт трябва да организира поне 1 конферентна среща между нас и членовете на ревизионната комисия по телефон или чрез онлайн конференция, като се спазват противоепидемиологичните изисквания от страна на ревизионната комисия. Срещата трбва да бъде въвеждаща и уточняваща подходите за действие. Не трябва да превишава повече от час. Тази среща се провежда в деня на започване на ревизията.

  5. При необходимост лицето за контакт трябва да е в състояние да организира и други подобни срещи с цялата ревизионна комисия или с нейни отделни членове, или с членове на управителния съвет, с продължителност не по-дълга от 1 час.

  6. Лицето за контакт трябва да е обективно и да представя обективно събраната информация

  7. Лицето за контакт трябва да ни запознава с мненията и становищата на членовете на Контролния и Управителния съвети по конкретните въпроси, които ще се появят по време на ревизията

  8. Лицето за контакт не е задължено да контактува директно с членовете на Контролния и Управителния съвет, а комуникацията може да протича в писмена форма

При провеждане на ревизия от дистанция с активното съдействие на лицето за контакт, Етажната собственост получава отстъпка от 40% от цената на ревизията.

Прочетена 436 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.