Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Бърз тест за наличие на корупция, мафия и мутри /във Вашата Етажна собственост/

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(0 гласа)
Бърз тест за наличие на корупция, мафия и мутри /във Вашата Етажна собственост/ Бърз тест за наличие на корупция, мафия и мутри /във Вашата Етажна собственост/ БНТ

Видео

Бърз тест за наличие на корупция, мафия и мутри /във Вашата Етажна собственост/ БНТ

Един президент на НАШАТА ДЪРЖАВА се опитва с лозунги, голи думи и празнословия да гони мафията, корупцията и мутрите, без да си дава сметка, че границата между мутра и достоен човек е доста тънка и е много лесно да се прескочи по брутален начин. В настоящата статия ще Ви го докажем!

Без да се каже какво е мафия и корупция, кой е мафията и защо и без да са предадени абсолютно всички сигнали за мафия и корупция на всички заинтересовани институции и без да има отговор на сигналите от тях, изглежда се използва енергията на хората за политически манипулации, както се е случвало неведнъж в новата българска история. Все едно в Република България президентът не е запознат със съществуващите институции или просто не иска да си контактува с тях!

Използва се Обществената енергия натрупана от недоволство от затварянето на бизнеси и повишената безработица без да има ясни политически послания, и предложения за глобално решение както и каква е целта на протестите? Искането на оставки и боренето на мафията и корупцията с лозунги, клиширани фрази и размахване на юмруци не е решение, когато не се казва какво трябва да последва! Предсрочни избори и отново победа на Герб! Това се случва исторически на няколко пъти до сега и което пак че ще се случи при назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори! Едва ли това е целта на човека излязъл на площада да изкаже неудовлетвореността си като цяло от настоящата ситуация.

Със сигурност има сериозен проблем с дефинирането на проблемите на обществото, които не са малко, но при липса на дефинирани ясни проблеми, никой протест няма да доведе до добър резултат, както се случва в последните 30 години на преход!

Предлагаме Ви една интересна промяна на мащаба, и друг по-широк поглед върху понятията корупция, мутра и мафия като приключим тук темата за политика.

Предлагаме и бърз тест за определяне на наличието на корупция, мутри и мафия, който се основава изцяло на дефиниране на проблемите и търсене на решения!

Промяната наистина трябва да започне от нас самите и по този начин да дадем добрия пример на хората около нас и така да започне промяната в Държавата!

За това директно по темата с един бърз поглед към понятието мафия. В уикипедия попадаме на следното:

Отначало „мафия“ се отнася само до сицилианската Коза Ностра, създадена в периода веднага след обединението на Италия, с цел да защитава интересите на дребните земеделски собственици в бедния италиански юг. Останалите италиански криминални организации имат други имена (неаполитанската камора, калабрийската ндрангета, апулийската са̀кра коро̀на унѝта). С течение на времето обаче терминът добива все по-широко значение (извън Италия) и става все по-употребяван.

The other meaning is more flamboyant. According to legend, the origin of the word began with the French invasion of Sicily in 1282, and the saying ‘Morte Alla Francia Italia Anela!’ (‘Death to the French is Italy’s Cry! ’) or M.A.F.I.A.

Въпреки патриотичния смисъл влаган в лозунга в началото, векове по-късно тази дума е синоним на корупция, тормоз, грубо погазване на човешки права и престъпления против личността и правата на хората като цяло.

В нашата действителност, това за което основно подозираме политическия елит е корупцията - едно от проявленията на мафията.

Корупцията не е само даване на подкуп с цел извличане на полза или облага, не е само застъпване и лобиране за даден бизнес в политиката в ущръб на други бизнеси, корупцията е и всяка проява на неизълнение на задължения или непредоставяне на законоустановени права било то от държавен служител,  държавна институция или частен бизнес.

Корупцията по своята етимология е свързана с повреда в системата и невъзможност за функциониране. Така с лекота можем да кажем че щом дадена система, институция или бизнес не работят, по законоустановения начин то следователно е налична корупция на съответното място.

Същото правило се отнася и до Етажните собствености - местата където живеем. Това също е институция, организъм или система, която се регулира от законите в Република България.

Питали ли сте се дали Етажната Ви собственост е корумпирана или се управлява от мафия?

Да някой ще възрази, че спекулираме с протестите навън, за да изречем тези силни думи, но ще Ви предложим един блиц тест за проверка за корупция в Етажната Ви собственост. Отговорете с ДА или НЕ на следните въпроси:

 1. В последната 1 година имало ли е Общо събрание на Етажната собственост?

 2. Етажната собственост има ли избран Контрольор или контролен съвет?

 3. Домоуправителят представи ли Финансов отчет и отчет за дейността на Етажната собсвеност за последната година на Общо събрание?

 4. Контролният съвет представи ли отчет за дейността си на последното Общо събрание?

 5. Домоуправителят предложи ли за одобрение бюджет за поддръжка и план за ремонти на Етажната собственост по време на последното Общо събрание?

 6. Събира ли се ежемесечна вноска за Фонд Ремонт във Вашата Етажна собственост?

 7. Получавате ли копие от протокола от Общото събрание, след провеждането му със заверка Вярно с оригинала?

 8. Знаете ли за какво се разходват събраните средства за поддръжка и ремонти във Вашата Етажна собственост и можете ли да бъдете конкретен с цифрите, използвайки отчетите на Управителния и Контролния съвети?

 9. Тези въпроси имат ли значение за Вас?

 Анализ на резултатите:

-От 1 до 3 отговора с НЕ на въпросите: Налична е лека форма на корупция в Етажната собственост. Полагат се опити да се зачитат законите в Република България, но върховенството на закона не се спазва изцяло.

-От 4 до 6 отговора с НЕ на въпросите: Налична е тежка форма на корупция в Етажната собственост. Управлението на Етажната собственост не се съобразява със Законите, а за да е на власт е подкрепено от мафията в Етажната собственост, която поддържа това ръководство.

Държим да отбележим, че всеки който не познава законите в Република България и взема решение по негова съвест е твърде вероятно да е част от мафията или да подкрепя мафията, която води до корупция.
Пример: Подкрепяне на решение за събиране на средства за основен ремонт на асансьор, разпределен на всички обитатели, ползващи асансьора. Много хора, които не познават закона в Република България ще се подведат, защото предложението изглежда справедливо, но по закон този разход се поема от собствениците в Етажната собственост, съразмерно с притежаваните от тях идеални части.
Някой ще си каже е собственици, обитатели - то е едно и също, все от един джоб излиза. Но фактически по този начин се нарушават правата на едни с цел пряко финансово облагодетелстване на други.
В конкретния пример ако сте подкрепили по съвест плащане на ремонта от обитателите, ползващи асансьора, вие подкрепяте извършването на законова несправедливост и чрез Вашия глас способствате това да се случи. В случая мутра ли сте или мафиот? Най-вероятно нямате подобно усещане за себе си, а даже напротив. Но на практика не се различавате от действията на хората, които си позволяват да погазват чужди права, за извличане на облаги за себе си, което е основната характерна черта за мутрата или мафиота!

-От 7 до 9 отговора с НЕ на въпросите: Налична е много сериозна форма на корупция в Етажната собственост. Управлението на Етажната собственост изобщо не знае за какво е избрано какво прави и какво трябва да прави. Не се съобразява със Законите, а ако сте отговорили и на въпрос 9 с НЕ, то изобщо защо четете тази статия? Тя не е за Вас, тя е за вярващите в закона и справедливостта и тяхното спазване.

-Ако сте отговорили с ДА на 9-ти въпрос е редно да предприемете разумен протест срещу корупцията.

Не е необходимо да излезете пред блока с табели и свирки и да почнете да викате Мафията Вън и прочее, както и да искате забрана за живеене в имота на управителния и контролния съвети и членовете на техните семейства!

Просто прочетете Закона за управление на Етажната собственост и разберете за правата и задълженията си. Ако преценявате, че някои права са Ви нарушени поставете въпроса в писмен вид пред домоуправителя, контрольора или Общото събрание. Направете предложения за корекция, съобразени със закона!

Ако корупцията в Етажната собственост е толкова голяма, че няма отговор на поставените от Вас въпроси, минете на следващо ниво: Общинска администрация, полиция или прокуратура в зависимост от нарушените права.

Всяка институция, която не си изпълни законоустановените задължения, може да бъде считана за корумпирана, като за това има законови възможности за подаване на сигнали.

Моля да не считате полицията и прокуратурата за корумпирани, ако извършат обиск  на Вашия домоуправител, който не се е явил или е отказал да предостави на съответните институции финансови документи, необходими за установяване на негови задължения към Етажната собственост, вследсвие на подаден от Вас сигнал .

 

The other meaning is more flamboyant. According to legend, the origin of the word began with the French invasion of Sicily in 1282, and the saying ‘Morte Alla Francia Italia Anela!’ (‘Death to the French is Italy’s Cry! ’) or M.A.F.I.A.

Прочетена 2177 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 •  
  Био Акациев пчелен мед от производител