Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Примерно решение на управителния съвет на Етажната собственост относно необходимостта от постоянна дезинфекция на Етажната собственост във връзка с COVID 19

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(1 глас)
Примерно решение на управителния съвет на Етажната собственост относно необходимостта от постоянна дезинфекция на Етажната собственост във връзка с COVID 19 Примерно решение на управителния съвет на Етажната собственост относно необходимостта от постоянна дезинфекция на Етажната собственост във връзка с COVID 19 Универсум В ЕООД

Като следствие от обявеното извънредно положение в Република България във връзка с разпространението на вируса COVID-19, Общините и общинските съвети отправиха молба към Етажните собствености за извършване на ежедневна дезинфекция и редовно проветряване на общите части.

Съгласно предоставеното съобщение, при редовните почиствания е редно да се заменят обикновените почистващи препарати с дезинфектанти, както и да се осигури ежедневно  дезинфекциране на Общите части, до които има постоянен контакт, с подходящ дезинфектант.

Етажните собствености са изправени пред следните проблеми, относно прилагането на изискваните мерки за ежедневна дезинфекция:

  • Закупуване на необходимите дезинфектанти. На пазара към момента наличностите с дезинфекциращи препарати са силно ограничени и се изкупуват доста бързо.

  • Осигуряване на отговорно лице за извършване на ежедневна или постоянна дезинфекция, като се има предвид, че подписаните договори с хигиенисти включват в обхвата си почистване до 2 пъти в седмицата.

  • Законова и фактическа невъзможност за подписване на нови договори, промяна на стари договори както и промени в посока на увеличение на бюджета за поддръжка и управление на Етажната собственост, предвид невъзможността за свикване на Общи събрания, наложена от извънредното положение.

Съществуващите ограничения пред управителните съвети на Етажните собствености, поставят Етажните собствености или в невъзможност да извършват ежедневна дезинфекция, или извършването да се осъществява с вътрешен ресурс от Етажната собственост: собственици, ползватели и обитатели.

За целта е необходимо решение на управителния съвет, което :

  • Определя местата, подлежащи на ежедневна дезинфекция в Етажната собственост.

  • Дава възможност собствениците, ползвателите и обитателите да имат поглед върху извършваните дезинфекции, на всяко едно критично място, като  им позволява пряко участие в процеса по дезинфекцията му, при това без да имат контакт с останалите собственици, ползватели и обитатели.

  • Запазва принципа на доброволното участие в процеса, в името на здравето на конкретния собственик, ползвател или обитател и неговите евентуални посетители.

  • Да определя хигиенните изисквания които трябва да се спазват в процеса на дезинфекция, както и осигурените ресурси от Етажната собственост, които са предоставени за използване.

  • Не  трябва да се въвеждат задължителни елементи и фиксирани графици, тъй като не е задължително да има съгласие по въпроса при мнозинството от Етажната собственост.

 

Изготвили сме конкретен пълен  пример - безплатна консултация за наши редовни клиенти, който го правим безплатно достояние за всички Вас. В него ще намерите:)

- списъци с критични точки подлежащи на дезинфекция

- съобщение на вниманието на собствениците, ползвателите и обитателите

- решение на управителния съвет

 

Можете да го поръчате и ще получите файл във word формат на предоставения от Вас имейл в поръчката.

 

Предоставяме Ви правото да го адаптирате съобразно потребностите на Вашата Етажна собственост.

 

Една регистрация на поръчка се ползва единствено за една Етажна собственост, освен ако не промените количеството при създаване на поръчка!

 

SKU permanent-desinfection-covid19
Brand Универсум В ЕООД
0.00

Тези продукти също може да представляват интерес за Вас.

 

Прочетена 2589 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  •