Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Необходим ли е касиер за входа Ви? Малката крачка към голямата промяна?

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(0 гласа)
Малка крачка, която води до големи промени Малка крачка, която води до големи промени Интернет

Звучи абсурдно дори да се помисли, че може без човека от входа, който събира сумите за поддръжка и ремонт и обикаля апартаментите.

Тази роля на досадния съсед, който звъни винаги когато не трябва и почти винаги не сме подготвени със сумата за входа, впрочем е станала повод за много вицове, комикси и смешни ситуации.

Въпреки това, когато на общо събрание дойде времето за избиране на нов касиер, всеки си дава сметка, че това е отговорна задача, която изисква много време и усилия и всеки предпочита да прекарва вечерите със семейството си, отколкото да хване тефтера и калема и да почне да обикаля съседите си. Опитът показва, че желащите са малцина и го правят предимно по финансови подбуди. А още по-малко са желаещите да го правят без финансов стимул, просто от желание за контакт и общуване със съседите си.

Истината е, че МОЖЕ БЕЗ тази длъжност и БЕЗ тези огромни УСИЛИЯ посветени на Вашия вход, от Вашия касиер! Нещата могат да се случват много по-ненатрапчиво и цивилизовано, чрез една дребна промяна, едно малко решение, което доказано устройва всички в максимална степен!

ПОВЕРЕТЕ ТАЗИ ДЕЙНОСТ НА ПРОФЕСИОНАЛЕН КАСИЕР!

От години съществува Изипей - професионалният касиер, който събира дължимото за всички големи и малки фирми. Отивате на касите им и плащате всички сметки, вместо да обикаляте всички дружества. Удобно и без допълнителни разходи за Вас, нали?

Защо да не се приложи същия модел за вашия вход?

  1. Причина 1: Съседите няма да искат такава промяна! Гарантираме Ви, това не е така! От най-възрастния до най-младия дори в началото да имат нещо против, след няколко месеца ще са много щастливи от промяната.
  2. Причина 2: Никой няма да плаща дължимото за входа, всички ще забравят и няма да се събират нужните пари за входа! Опитът показва, че хората в пенсионна възраст, още с получаване на пенсия, уреждат всички свои задължения, включително и дължимото за вход. При младите семейства с множество ангажименти се наблюдава тенденция на забравяне. Но за тази цел има домоуправител, който следи извършените плащания. Ако се забележи забравяне през даден месец, той може на следващия месец да състави покана на съответния апартамент, с която да припомни задълженията към входа с натрупване.
  3. Причина 3: Хората изпитват нежелание да си плащат задълженията към входа, едвам ги караме да си плащат с касиер! Не сме съгласни с Вас! Чувствата на съседите Ви не са от значение в случая! Едва ли някой изпитва желание да си плаща сметката за ток, парно, телефон, но все пак го прави. Със сигурност ще кажете, че плащането на сметки при изброените услуги е свързано с евентуално прекратяване на услуга при евентуално неплащане, докато при таксите за входа това не е така. Ще Ви възразим отново! Плащането във всички случаи е породено от договор, решение или закон, чието неизпълнение води до последствия. При събирането на дължимото за входа, неплащането е низпълнение на задължения по ЗУЕС и решения на Общото събрание. Определените вноски са определени на Вашето общо събрание от мнозинството от собствениците, следователно мнозинството е съгласно да плаща, а тези които са против решението на мнозинството е трябвало да го оспорят по законния ред, ако не са го сторили, означава че го приемат и трябва да се съобразят с него. Има серия от законови инструменти, чрез които се постига събирането на средствата за входа, които се разглеждат детайлно в отделни статии. 
  4. Причина 4: Сигурно съседите ще трябва да плащат повече, тъй като Изипей събира такси и комисиони? Има такси които се събират от Изипей, но в същото време може да се направи така, че да бъдат за сметка на входа. Следователно съседите ще плащат точно толкова, колкото биха плащали на касиера, който събира парите във входа. За вход с 23 апартамента, 4 лева поддръжка на човек и 5 лева Фонд ремонти, таксите, събрани от Изипей за 1 година не превишават 50 лева.
  5. Причина 5: Какво става с парите в Изипей? Как ще ги ползваме? За теглене също се плащат такси? През портала на epay.bg натрупаните средства по Вашата входна сметка може да се следят постоянно. Там може да се види пълен отчет на постъпления и разходи, както и моментната наличност. epay.bg предоставя множество начини, чрез които можете да се разпореждате с натрупаните средства по Вашата сметка.
  6. Причина 6: Ами кой ще плаща тока за асансьора и стълбището? До сега това се правеше от касиера! Да не останем без асансьор и осветление нощно време? Достатъчно е да въведете Вашите абонаментни номера в системата на epay.bg. epay.bg ще има задължението да Ви уведомява веднага щом излезнат новите сметки за ток, вода и т.н. Стига да имате наличности излезлите сметки могат да бъдат платени моментално само с 2 клика, без да плащате допълнителни такси и комисони.
  7. Причина 7: Ами как ще се плаща на чистачката? Жената, която почиства не е фирма и нямаме абонатен номер към нея? През epay.bg можете да наредите паричен превод до физическо или юридическо лице на която и да е каса на Изипей. Събираните такси са символични. Необходимо е да се предостави 3 имена, ЕГН или дата на раждане и номер на лична карта.
  8. Причина 8: При спешен разход входа няма да има пари в брой. Това редно ли е? Да напълно! Разходът може да бъде към фирма или физическо лице. Фирмата, ако е изрядна трябва да може да предостави банкова сметка, по която да си получи парите. Физическото лице винаги може да предостави 3 имена и ЕГН, чрез които да си получи парите в удобно за него време на която и да е каса на Изипей.
  9. Причина 9: Ако се натрупа голяма сума по сметката в Изипей, какво трябва да се прави с нея, за да са гарантирани парите в нея? Сумите до 100 000 лева в Изипей са застраховани. При наличност на по-големи суми от 100 000 лева, нашият съвет е да откриете банкова сметка за парите на входа, по която да превеждате тези големи наличности.

 

Как да се възползваме от касиерските услуги на Изипей?

Предлагаме пълно съдействие, в случай че желаете да се възползвате от услугите на Изипей, с цел да спестим време, усилия за проучване на опциите и да улесним максимално процеса. Пълна информация за услугата ни можете да намерите тук.

Разбира се можете и сами да проучите и да се възползвате от услугите на Изипей.

Прочетена 6288 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.