Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Как с професионален касиер ще се разплащат сметките на Етажната собственост?

Написана от Универсум В ЕООД
Оценете
(0 гласа)

Освен приходните вноски в бюджета на Етажната собственост има и разходи, които следва ежемесечно да се извършват. Касиерът не само трябва да събира приходните вноски от съседите, но трябва да се реди по опашките и да плаща ток за Етажната собственост, да плаща абонамент за асансьор, да се среща с хигиениста и да му изплаща полагаемото се. Как всички тези разплащания могат да се организират посредством професионален касиер?

Посредством epay.bg, всяка Етажна собственост, която ползва услугите на Изипей АД, може да се разпорежда по различни начини със средствата си.

Достатъчно е да се регистрират абонатните номера на Етажната собственост, за да може домоуправителят или човекът, който се занимава с финансите на Етажната собственост да бъде подсещан за новите излезли сметки и да може да ги плаща с един клик от наличността по микросметка. Процедурата не отнема повече от 1 минута на месец и не е обвързана с чакане на опашки. За плащане на комуналните сметки от Изипей АД не събират такса от Етажната собственост.

Ако хигиенистът е физическо лице, как ще си получава месечно парите? И това не е проблем - парите може да се наредят за изплащане, на която и да е каса на Изипей АД. Достатъчно е хигиенистът да представи личната си карта, в офиса на Изипей АД, където му е най-удобно, за да получи средствата си. Нареждането на превод към каса на Изипей АД е по-трудоемко единствено първия път, когато трябва да се въведат Три имена, ЕГН или номер на лична карта и евентуално телефон. При всеки следващ път единствено се копира въведената информация и евентуално се променя описанието. За изплащане на средства на каса на Изипей АД се прилага комисион съгласно тарифата на Изипей АД.

Как може да се плаща абонамента за асансьор чрез професионален касиер? Ако фирмата, която поддържа асансьора няма epay акаунт, може да си получава абонаментните вноски по банков път или на каса на Изипей АД, съобразно предпочитанията им. Преводът към друг потребител в Epay.bg е безплатен, когато се нарежда от наличността по микросметка. За банков превод се събира фиксирана такса в зависимост от банката на получателя, която варира от 0,40 лв до 0,80 лв. За превод на каса на изипей се прилага тарифата на Изипей АД.

Как може да се извършат плащания за основен ремонт на изпълнителя на ремонта? Ако изпълнителят е фирма с надлежно одобрена оферта от Общото събрание, не би следвало да има проблем да получи средствата за извършване на ремонта по банков път - с банков превод от микросметка. Ако изпълнителят има epay акаунт, може да се извърши превод директно към неговия epay акаунт, което ще бъде безплатно. Възможно е също средствата да се наредят за изплащане на каса на Изипей АД или да се плати посредством дебитна карта издадена към микросметката на Етажната собственост.

Изипей АД предлагат и възможност за издаване на дебитни карти към микросметка, като по този начин може да се тегли от наличността по микросметка на Етажната собственост през банкомат и да се извършват касови плащания от човека, отговарящ за финансите на Етажната собственост. При теглене на средства от човека, отговарящ за финансите в Етажната собственост, следва във финансовия отчет на Етажната собственост да присъства обект Каса, освен Микросметка, по който да се следи локалната наличност на средства.

Разходите за поддръжка и управление в Етажната собственост са периодични. Веднъж осъществени за пръв път, времето за извършването им се редуцира чувствително, тъй като няма да се налага въвеждане на информация за имена, ЕГН, телефон на получателя на сумите.

 

Прочетена 950 пъти Последно променена в Вторник, 07 Декември 2021 09:50

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  •  
    Био Акациев пчелен мед от производител